Наваро и Корне на полуфинал



17-09-2010 00:00 | Станко Димов
Третата поставена Ализе Корне е първата полуфиналистка на тенис турнира „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара. Французойката преодоля петата в схемата Ивоне Мойзбургер от Австрия в София с 1:6, 6:4, 6:2 на централния корт на ТК „Левски”. Следващата й съперница е водачката в схемата Карла Суарес Наваро.

Мойзбургер започна ударно с 3:0 и два пробива. 20-годишната французойка върна единия, но веднага след това допусна нов и до края на сета не успя да намери първия си сервис и играта си като цяло.

Във втората част двете си размениха по два пробива, но Корне нанесе удар за 5:4. След това пропиля два сетбола, но при третия, след дълго разиграване, изравни общия резултат с отличен минаващ удар.

Началото на третия сет бе за френската тенисистка. Тя проби австрийската си опонентка в първия гейм и после затвърди. В петия гейм Мойзбургер бе пробита отново след като изпрати топката в аут от форхенд по диагонала. Последва размяна на пробиви и Ализе Корне застана на крайната линия, за да сервира за победа в срещата. При третия мачбол тя триумфира след като топката на австрийката излезе в аут.

„Беше много труден мач и съм щастлива, че успях да го спечеля. В първия сет направих много грешки а Ивоне игра превъзходно. После заиграх по-агресивно и по-точно. Показах и психика при 5:4 във втората част. За първи път съм в София и съм приятно впечатлена от града и турнира „Алианц къп”, който е доста силен. Дано успея да се възстановя за полуфинала в събота”, заяви Корне след успеха.

Тя си осигури 70 точки за световната ранглиста, където е номер 88 в момента, и 4340 долара от наградния фонд на турнира.

Корне излиза на полуфинал срещу испанката Суарес. Първата поставена се справи лесно със седмата Маша Зец-Пешкирич от Словения с 6:1, 6:3.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини