Карла Суарес Наваро на финала



18-09-2010 00:00 | Станко Димов
Първата в схемата на тенис турнира на червени кортове „Алианц къп” с награден фонд 100 000 долара Карла Суарес Наваро от Испания се класира на финала в София. Тя победи третата поставена Ализе Корне от Франция с 6:4, 6:1 и продължава без загубен сет. На ТК „Левски”.

Испанката започна с убедителен пробив. Корне го върна. След това 20-годишната „Мис Алианц къп” от Ница направи брейк за 4:2 и изглеждаше близо до успеха в сета. Но в този момент заработи леталния бекхенд с една ръка на Карла, тя върна пробива и излезе напред при 5:4. В десетия гейм водачката в схемата допусна възможност за пробив, но се защити, стигна после до сетболи го реализира след 50 миннути игра.

Втората част бе изцяло за 22-годишната Суарес Наваро. Тя започна с пробив след мощен ретур, а после направи и още един за 4:1. Корне имаше шанс да се задържи в сета във втория гейм, когаро достигна до три точки за пробив, но ги пропиля.

„Спечелих трудно срещата, Ализе игра добре. Радвам се, че ще играя на финала в София. Ако мога да си избирам съперничка, бих предпочела Татяна Гарбин, защото познавам по-добре играта й”, заяви водачката в схемата Карла Суарес Наваро.

Опонентката на испанката се определя в полуфинала между втората в схемата Татяна Гарбин от Италия и Матилде Йохансон (Швеция).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини