Йохансон ще спори за титлата в София



18-09-2010 00:00 | Станко Димов
Непоставената Матилде Йохансон от Франция ще спори с водачката в схемата Карла Суарес Наваро от Испания във финала на ХХ юбилеен тенис турнир „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара. Във втория полуфинал на централния корт на ТК „Левски” Йохансон победи втората Татяна Гарбин от Италия със 7:5, 7:6(6) при 29 градуса температура.

Двете си размениха пробиви в началните геймове. След това родената в Гьотеборг Йохансон направи нов за 4:2. Опитната 33-годишна италианка обаче продължи да се бори, използва максимално и грешките на съперничката. Гарбин върна пробива и направи трети в сета за 5:4. След това сервираше за сета, но представителката на Франция успя да върне пробива и в последствие да спечели частта със 7:5.

Вторият сет бе за 25-годишната Матилде, която дръпна с 3:0, преди опонентката й да прекъсне негативната си серия от шест поредни загубени гейма. След две двойни грешки на Йохансон, финалистката от „Алианц къп 2009” върна пробива за 3:4, а след това и изравни резултата. При 4:5 Татяна Гарбин спаси два мачбола като и в двата случая съперничката изпращаше топката в мрежата. Стигна се до тайбрек. Размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След това се стигна до 5:5. Йохансон стигна до трети мачбол при 6:5, но отново не успя. При 7:6 френската представителка реализира четвъртата си възможност след час и 40 минути игра.

„Изключително съм щастлива от победата. При първите мачболи бях доста нервна и припряна, напрежението беше огромно. Радвам се, че подобрих постижението си от София през 2008 година, когато стигнах полуфинал. Тогава валеше непрестанно, сега времето е чудесно. Родена съм в Швеция, но майка ми е французойка и от малка живея в Париж. Затова и представям Франция. Надявам се да изненадам Карла на финала”, заяви финалистката Матилде Йохансон.

Двубоят за титлата на „Алианц къп” ще започне в неделя от 10:30 часа и ще бъде излъчен пряко от БНТ Сат.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини