Матилде Йохансон взе титлата на „Алианц къп”



19-09-2010 00:00 | Станко Димов
Непоставената френска тенисистка Матилде Йохансон спечели ХХ юбилеен турнир „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара и се проведе на кортовете на ТК „Левски”. На финала тя победи водачката в схемата Карла Суарес Наваро с 6:4, 3:1 и отказване на испанката заради травма в глезена.

Йохансон сервира първа и спечели гейма след три поредни добри разигравания. Тя проби веднага за 2:0, а след това успя да го затвърди, като се възползва от две непредизвикани грешки на Суарес Наваро. Френската представителка продължи да играе перфектно и постигна втори брейк – този път на нула. Испанката върна единия пробив за 1:4 след две двойни грешки на съперницата. Четвъртфиналистката от „Ролан Гарос” през 2008 г. успя да направи пълен обрат до 4:4. Родената в Скандинавия Йохансон не се предаде, взе най-сетне подаването си и в десетия гейм стигна на четири пъти до сетбол, за да успее накрая и да вземе частта с 6:4.

В следващата част всяка вземаше подаването си в първите три гейма. Последва пробив на Йохансон за 3:1 и тогава Карла Суарес Наваро се отказа. Така 25-годишната Матилде стана първата непоставена победителка в София след Тамира Пашек през 2005-а.

Наградите на финалистките връчи Страхил Видинов, Изпълнителен вицепрезидент на „Алианц България Холдинг” АД и Изпълнителен директор на ПОД "Алианц България". „Стана оспорван мач, благодаря на организаторите за усилията им – особено на председателя нас клуба Явор Цаков и на директора Димитър Войнов. Насладихме се на великолепен тенис. Дано видяното да е добро пожелание за бъдещето на българския тенис”, заяви Видинов.

„Фантастично е, че спечелих турнира „Алианц къп”. Жалко, че Карла се отказа, надявам се, да се възстанови бързо. Благодаря на всички, свързани с „Алианц къп” и на моя треньор Стефан Шаре. Излезнах на корта с мисълта за победа и се радвам че успях. Бих дошла и за четвърти път на турнира догодина”, каза щастливата победителката Матилде Йохансон.

Шампионката взе 140 точки за световната ранглиста и 14 880 долара от наградния фонд. За загубилата във финала испанка останаха 100 точки и 7936 долара, преди облагането с данъци.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини