Ана Иванович: Искам Голям шлем



21-09-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ана Иванович даде обширно интервю за най-авторитетния сръбски вестник „Политика”. В него 22-годишната белградчанка споделя амбициите си на корта, но говори и за отношенията си с медиите и за заниманията си извън тениса. Предлагаме ви разговора с шампионката от Roland Garros през 2008 г. Иванович със съкращения.

- Ана, за какво мечтаете още в тениса?
Имам цел. Тя е да спечеля всеки от турнирите от Големия шлем. Знам че няма да е лесно и звучи твърде амбициозно. Но смятам, че имам сили и майсторство, да го постигна и то в следващите няколко сезона. Също таща искам да си върна първото място в световната ранглиста.

- Какви са отношенията ви с медиите и тези в Сърбия повече ли ви дразнят от останалите?
Когато започнах да играя тенис бяха много срамежлива, особено, когато трябваше да общувам с пресата. Но достатъчно бързо разбрах, че това е изключително важна част от моята работа. Понякога е забавно, защото журналистите задавате въпроси, които не бих се попитала сама никога. Но обичам неочакваните въпроси, защото ме карат да се замислям върху различни аспекти.

- Когато сте в Белград какво обичате да правите?

Не се прибирам толкова често у дома, колкото ми се иска. Но когато си дойда, предпочитам да си седя вкъщи или да се видя със стари приятели, а не да ходя по кафенете и ресторанти. Все още дружа с хора, с които се знаем от деца. За тях аз съм съседката Ана, а не тенис знаменитост. В такава компания си говорим за хора, пътешествия, книги, а не за спорт.

- Как се справяте със световната си популярност?
Много е важно да имаш балансиран живот и да не „зацикляш” единствено в тениса. Аз имам достатъчно интереси извън него и не позволявам да бъда обсебена от спорта. Имам екип, който организира пътуванията ми, интервютата и редица други делнични въпроси. Това освобождава част от моето време, което да мога да посветя на нещо, кото няма отношение към тениса.

- Почитателка ли сте на модата и имате ли любими марки?
Да, обичам да разглеждам модни списания и следя дизайнерските новости. Не мога да кажа, че имам любима марка. Но ми харесват дрехите на Matthew Williamson и обувките на Miu Miu.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини