Шарапова с нови проекти за деца



23-09-2010 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова продължава с благотворителната си дейност. Бившата номер едно в света показва голямо сърце и съпричастност към проблемите на децата от цял свят.

В края на миналата седмица Маша, Зинедин Зидан и Антонио Бандерас взеха участие в сесия на ООН, посветена на десетилетието на борбата с глада и бедноста. На сесията в Ню йорк бяха разисквани въпроси за универсално начално образование в страните от Третия свят и проекти за повишаване на раждаемостта в други точки на планетата.

Шарапова участва и в благотворителна акция, чиято цел беше да се осигурят пари за строителството на център за специализирана помощ на проблемни деца. Рускинята включи в събитието и своя приятел – словенският баскетболист от „Лос Анджелис Лейкърс” Саша Вуячич. След много игри и задачки, бяха събрани 40 000 долара за центъра.

Както е известно през юли най-богатата спортистка в света посети родното място на майка си и баща си Гомел. Нейната фондация ще отпусне 250 000 долара за две години по проекти за развитие и помощ на децата от района на Чернобил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини