Пет титли от балканиадата в Каварна



27-09-2010 00:00 | Станко Димов
Българските бадминтонисти спечелиха пет златни медала на балканиадата за мъже и жени в Каварна. Освен четирите титли в индивидуалните финали, националите спечелиха и отборната титла в традиционния турнир.

В състезанието на Черно море не участваха трите ни най-силни бадминтонистки при дамите – Петя Неделчева, Линда Зечири и Дияна Димова.

С два златни медала се окичи Красимир Янков (на снимката прав, най-вдясно). Той спечели на единично след 2-0 гейма срещу турчина Рамазан, и на двойки заедно с Владимир Методиев. При дуетите финалът беше изцяло български, с участието на Юлиян Христов и Саркис Агопян.

Стана добро състезание. Не знам защо България не участва с най-добрите си състезатели. Мисля, че турнирът трябваше да бъде с един ден по-дълъг, защото три дена за отборно и индивидуално е направо убийствено", заяви Янков пред racketi.com.

Голям фурор направиха Стефани и Габриела Стоеви (на първия ред с национални фланелки). Стефани, която по време на турнира – на 23 септември, навърши 15 години, и година по-голямата й сестра взеха титлата при двойките. Седмица по-рано те станаха балкански шампионки и при 19-годишните в Орестиада, Гърция. На финала в Каварна Стоеви надиграха вторите от европейското първенство до 17 години туркини Неслиян и Неслиян с 2-0 гейма, като дадоха общо 22 точки на съперничките.

Стефани е била близо и до сензация при жените на единично, съобщи нейният треньор Станимир Бойчинов. На полуфинала срещу турската бадминтонистка Ознур Каликсан тийнейджърката от Хасково е водела с гейм. Във втория е стигнала до пет точки за спечелване на мача, но не е успяла да ги реализира и в последствие е загубила и останал с бронзов медал.

При смесените двойки Юлиян Христов и Димитрия Попстойкова се окичиха със златните медали в Каварна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини