Малеева тръгна с трудна победа



27-09-2010 00:00 | Станко Димов
Магдалена Малеева постигна трудна победа в първия си официален мач от близо пет години. На държавното първенство, което се провежда в Пловдив, легендата на българския тенис спечели с 6:3, 5:7, 6:4 срещу 17-годишната Никол Христова в първия кръг след повече от два часа игра. Интересно е да се припомни, че Христова тренира в клуб "Малееви" и по нейните признания от време на време прави спаринги с Маги.

Бившата номер 4 в света ще се изправи срещу втората поставена левичарка Десислава Младенова или тийнейджърката от Пазарджик Цвета Димитрова във втория кръг.

35-годишната Малеева заяви, че играе за удоволствие и засега няма планове да се връща в професионалния тенис. Тя допълни, че не е тренирала достатъчно и не се чувства на нужното ниво физически, но смята да компенсира с опит и качества.

След отказването си от професионалния тенис през октомври 2005 г. тя роди две деца. През тази година Магдалена участва в Про-Ам турнира "Загорка Тенис Къп" като игра смесена двойка и с Борис Бекер, и в турнира на легендите на Wimbledon.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини