Две поставени отпаднаха в Пловдив



28-09-2010 00:00 | Станко Димов
Втората поставена на държавното лично първенство по тенис в Пловдив Десислава Младенова (на снимката) се наложи с 6:2, 6:2 над квалификантката Цвета Димитрова в мач от първи кръг на основната схема. В спор за място на четвъртфиналите левичарката ще се изправи срещу Магдалена Малеева, която в неделя победи в три сета Никол Христова.

Водачката в схемата Таня Германлиева даде само гейм на Антоанета Царвулкова - 6:0, 6:1, и във втори кръг ще срещне 14-годишната Джулия Терзийска, която започна от квалификациите.

След изиграването на срещите от първи кръг две от поставените тенисистки напуснаха турнира - шестата в схемата Лютфия Велиева отстъпи с 4:6, 3:6 на Ирен Коцева, а седмата Кристина Георгиева загуби с 4:6, 4:6 от Камелия Димитрова. Убедителна победа с 6:0, 6:0 записа Сара Боевска в мача си срещу Янита Арнаудова, а във втори кръг ще срещне третата поставена Изабелла Шиникова.

Бе изтеглен жребият за основната схема при мъжете, която започва във вторник. Поставен под №1 е Тихомир Грозданов, който в първи кръг ще играе с Ибрахим Кърмаджъ, а във втори кръг е възможно да срещне Илия Кушев. Димитър Кузманов е поставен под №5 и в първия си мач на първенството ще се изправи срещу Марсел Радев.

Валентин Димов ще играе с Александър Велев, Ивайло Трайков с Фердун Шевкедов, а в един от най-интересните мачове от програмата за първи кръг Тодор Енев ще спори с Данаил Търпов, който само преди няколко дена победи Валентин Димов на отборното първенство за мъже.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини