Маги на четвъртфинал



28-09-2010 00:00 | Станко Димов
Магдалена Малеева постигна втора поредна победа на Държавното лично първенство за жени БНП Париба в Пловдив, след като в среща от втори кръг на основната схема се наложи с 1:6, 7:6(3), 6:4 над поставената под №2 в схемата Десислава Младенова. При мъжете водачът Тихомир Грозданов стартира с успех, съобщиха от БФТ.

Маги започна слабо, а във втория сет бе на път да пропилее аванс от 5:2 гейма, но все пак успя да измъкне тайбрека, а в решителната трета част по-големият опит си каза думата. На четвъртфиналите Магдалена Малеева ще срещне 15-годишната Борислава Ботушарова, която в момента оглавява националната ранглиста за девойки до 16 години.

Водачката в основната схема Таня Германлиева даде само един гейм на 14-годишната квалификантка Джулия Терзийска, като я победи с 6:1, 6:0 и в спор за място на полуфиналите ще срещне Виктория Тодорова, елиминирала поставената под №5 Силвия Желязкова с 6/1 6/4.

Шампионката от миналата година Хюлия Велиева също си осигури място на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Камелия Димитрова. В последната четвъртфинална двойка една срещу друга ще се изправят Изабелла Шиникова и Ирен Коцева.

Във вторник в Пловдив започнаха мачовете от основната схема при мъжете, а поставеният под №1 Tихомир Грозданов се класира за втори кръг след победа с 6:3, 6:0 над Ибрахим Кърмаджъ. В следващия си мач Грозданов ще се изправи срещу Илия Кушев, отстранил с 6:1, 6:0 Мартин Томов.

Напред продължава и поставеният под №5 Димитър Кузманов, който на старта на първенството се наложи с 6:1, 6:1 над Марсел Радев. Във втори кръг Кузманов ще срещне Драгомир Козаров, а на четвъртфиналите победителят от тази двойка ще играе срещу Грозданов или Кушев.

В сряда ще се изиграят останалите мачове от първи кръг на основната схема при мъжете, а на корта ще излязат тенисисти като Тодор Енев, Ивайло Трайков и Валентин Димов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини