Петя Неделчева водачка в София



29-09-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева е водачка в схемите на единично и на двойки за Откритото първенство на България, което е с награден фонд 15 000 долара, част е от календара за Европейската купа и започва на 7 октомври в София. Тя спечели турнира в тези две категории през 2009 година.

На сингъл Петя очаква първата си съперничка от квалификациите, като това ще бъда най-вероятно младата англичанка Алекс Лангли. На двойки Неделчева и рускинята Анастасия Руских почиват в първия кръг. След това европейските вицешампионки от „Манчестър 2010” и осми в световната ранглиста ще играят срещу израелския дует Дана Кац/Алина Пугач.

Втора в схемата на сингъл на турнира е финалистката от миналото издание Линда Зечири. Левичарката от София ще срещне англичанката Сара Уокър в първия кръг. В тази дисциплина от българките директно в основната схема попаднаха още националките Диана Димова, Димитрия Попстойкова. В квалификациите на единично ще участват още 10 наши бадминтонистки.

При мъжете единственият ни представител, влязал в схемата според световната ранглиста, е Стилиян Макарски. Той изтегли много тежък жребий и трябва да играе срещу втория в схемата и №36 в света Ерин Панг от Холандия. Българинът е едва 144-и в седмичната ранглиста. Водач в схемата е 25-ият в класацията датски левичар Йоаким Першон от Дания. Цели 26 българи са записани в квалификациите на единично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини