Магдалена Малеева шампионка



01-10-2010 00:00 | Станко Димов
Участващата с „уайлд кард” Магдалена Малеева се завърна на корта 59 месеца след отказването си и спечели по убедителен начин титлата от държавното първенство по тенис в Пловдив. Пред полупразните трибуни на ТК „Локомотив” 35-годишната достигала до №4 в световната ранглиста носителка на 10 трофея от турнири на WTA надигра третата в схемата Изабелла Шиникова с 6:4, 6:4.

В първите четири гейма никоя от двете не успяваше да спечели подаването си. Първа направи това Маги и поведе с 3:2. Развръзката в сета дойде в десетия гейм. Тогава нервите на Изабелла не издържаха и тя допусна да губи с 0:40 след лош начален удар. Малеева реализира втория си сетбол с отличен ретур.

Във втория Шиникова, която на 25 октомври ще навърши 19 години, започна отново с пробив, който беше върнат тутакси. При 2:2 пак Маги първа взе подаването си, а после проби за 4:2. Последва леко отпускане на Малеева, която позволи на тенисистката от ТК „Дема” да стигне до 4:4. След това Шиникова имаше шанс да изравни частите като при сервис на ветеранката поведе с 40:15, но не успя за го спечели. В заключителния гейм 35-годишната софиянка поведе с 40:0 и триумфира при втория си мачбол.

„Моя прищявка беше появата ми в Пловдив, а не завръщане. Доведе ме желание ми да играя. Доволна съм, че дойдох. Много се уморих, не бях подготвена за турнира. Не трябва да забравяме, че част от най-добрите български тенисистки не бяха в Пловдив. Така че тук нивото не е много добро. Има талантливи момичета, но изглежда, че нямат мотивация. За финала ще кажа, че съм гледала преди мач на Изабелла и днес тя не игра добре и аз затова спечелих. Много е талантлива, но й липсва фокус – знае ли защо е на корт?”, заяви шампионката пред репортер на БНТ Сат.

По пътя към втората си титла (след 1988 г.) от държавно първенство Магдалена Малеева победи последователно Никол Христова (6:3, 5:7,6:4), Десислава Младенова (1:6, 7:6(4), 6:4), Борислава Ботушарова (7:5, 6:2) и защитаващата титлата си Хюлия Велиева (6:3, 6:4). Към титлата Маги взе и чек за 1200 лева. За Изабелла Шиникова остана утехата, че за първи път игра финал при жените и 600 лева от наградния фонд. Наградите връчиха президентът на БФТ Стефан Цветков и главният изпълнителен директор на спонсора на проявата БНП Париба, клон София, Улрих Шуберт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини