Боевска влезе в схемата в Добрич



03-10-2010 00:00 | Станко Димов
14-годишната Сара Боевска проби при жените. Още при първото си участие в международен турнир дъщерята на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести от Сидни 2000 - Гълъбин Боевски, преодоля квалификациите и намери място в основната схема на турнира в Добрич "Изида къп" (10 000 долара). Талантливата тенисистка победи с 4:6, 6:2, 6:3 с 4 години по-голямата от нея Александра Митровска, съобщиха от пресцентъра на надпреварата.

В първия сет Боевска отстъпи с 4:6 гейма. Сара изравни играта и спечели втория сет с 6:2, а в третата част дръпна с 4:0. Митровска се опита да навакса с пропуснатото, взе следващите три гейма и можеше да изравни, но изпусна подаването си. При 5:3 обаче Боевска затвори мача и вече чака жребия за основната схема.

"Мачът не започна добре за мен, но успях да неутрализирам силните й удари. При 1:1 сета и в гейма, когато тя можеше да изравни за 4:4 всичко ми мина през главата. Водех с 4:0, допуснах Митровска да се доближи в резултата, а исках много да спечеля. Точно в този момент се стегнах и се концентрирах да не правя грешки. Радвам се, че успях да намеря място в основната схема и дано да продължавам да побеждавам. Винаги искам да спечеля турнира. След Добрич заминавам за Съединените щати. Ще бъда в "Евърт тенис академи". Преди това ще играя три международни турнира като първият ще бъде в Атланта. По-късно ще участвам в още три турнира - Ориндж боул - до 14 и до 16 г. и Еди Хер - до 14 г.", каза Сара Боевска след успеха си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини