Петя срещу англичанка в София



07-10-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева започва в петък участие в Откритото първенство на България в София с награден фонд 15 000 долара. Водачката в схемата узна първата си съперничка, която премина през квалификациите. Както се очакваше това е англичанката Алекс Лангли. Двубоят на Петя е от 12:30 часа в зала „София”.

Втората ракета на България Линда Зечири е втора и в схемата. Тя също стартира с мач срещу поданичка на Елизабет Втора – Сара Уокър. Двубоят е насрочен за 14:00 часа.

Диана Димова ще играе срещу друга българка в първия кръг. Това е преминалата през квалификациите пазарджиклийка Бистра Манева. Още едно редно дерби ще има на старта при жените. Димитрия Попстойкова излиза срещу преодолялата пресявките Виктория Желева.

При мъжете само Стилиян Макарски влезе по право в основната схема. Той играе с втория поставен Ерик Панг от Холандия. От множеството наши бадминтонисти в квалификациите единствено Пейо Бойчинов записа три победи и влезе в схемата. Той ще играе срещу друг квалификант – Нийл Уайт от Англия.

Интерес предизвика представянето на световния шампион за юноши Виктор Акселсен. 16-годишният датчанин не загуби нито гейм в пресявките и в първия кръг се изправя срещу англичанина Нейтън де Крус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини