Българка на финала в Добрич



08-10-2010 00:00 | Станко Димов
Българска тенисистка ще спори за титлата на турнира на ITF в Добрич „Изида къп” с награден фонд 10 000 долара. Това стана факт, след като в единия полуфинал ще се срещнат Изабелла Шиникова и Надежда Василева.

Финалистката от държавното първенство Шиникова (на снимката) надигра категорично Никол Христова с 6:2, 6:0. Тя си осигури шест точки за световната ранглиста.

Надежда Василева се класира за полуфиналите, след като отстрани петата поставена италианка Федерика Грациозо със 7:6 (2), 6:2. Освен със силната си противничка, Василева имаше и не леката, задача да играе при изключително ниска температура от 3 градуса.

„Беше много студено. Мускулите направо се втвърдяваха от студа и бе трудно да се движи човек на корта.Италианката поведе с 3:1 гейма в първата част, но постепенно започна да прави повече грешки. Гледах да бъда по-концентрирана в играта си и да играя точка за точка. Успях да я настигна в геймовете и да доведе сета до тайбрек, след като Федерика поведе с 6:5 гейма. В него поведох с 4:0 точки и това ми даде повече увереност. Във втората част ми беше по-лесно. Италианката вече беше пречупена, след като успях да обърна първата част в своя полза”, заяви за пресцентъра на „Изида къп” Надежда Василева веднага след победата си четвъртфиналите.

В другия полуфинален сблъсък в Добрич сръбкинята Наталия Костич ще излезе срещу черногорката Данка Ковинич.

Румънките Камелия Христея и Йонела Йова спечелиха титлата при двойките. На финала те надделяха с 6:0, 2:6, 10:6 над сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини