Костова и Гледачева печелят



13-10-2010 00:00 | Станко Димов
Третата и четвъртата ракети на България Елица Костова и Мартина Гледачева записаха победи в основните схеми на турнири на ITF.

Костова тръгна от квалификациите на състезанието в Жу-ле-Тур (Франция) с награден фонд 50 000 долара. Тя ги преодоля и в първия кръг се справи с осмата поставена Ева Бирнерова от Чехия със 7:6(8), 2:6, 6:4. Двубоят беше много оспорван. 20-годишната ни националка прояви характер и успя да измъкне драматичния тайбрек в първата част, а после направи и решителния пробив в третата, за да запише четвърта победа в турнира.

На осминафиналите Елица излиза срещу участващата с „уайлд кард” французойка Миртий Жорж. Местната тенисистка е №410 в световната ранглиста, докато Костова е 277-а. Двете се срещнаха тази година, отново на турнир във Франция. На десетхилядника в Гонес на клей и българката спечели с 6:4, 6:1. Ели си осигури вече 16 точки за ранглистата.

На турнира в Бол, Хърватия, на червени кортове с награден фонд 10 000 долара, втората поставена Гледачева тръгна с най-убедителната победа в тениса. 19-годишната пловдивчанка разби Ана-Михаела Владуту (Румъния) с 6:0, 6:0.

Следващата съперница на Гледачева е полякинята Наталия Колат. Тя в момента няма рейтинг в класацията на WTA, където Мартина е на върховото за нея 504-о място.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини