Надал, Федерер и Мъри напред в Шанхай



13-10-2010 00:00 | Станко Димов
Водачът в основната схема на турнира от сериите „АТР 1000” в Шанхай Рафаел Надал започна с победа участието си. Същото направиха още третият и четвъртият в схемата Роджър Федерер и Анди Мъри.

Рафа се справи в икономичен стил със Станислас Вавринка от Швейцария с 6:4, 6:4 за малко повече от час и половина игра. Испанският левичар направи по един пробив в двата сета. Интересно е да се спомене, че Надал имаше общо три възможности за брейк, точно колкото и Вавринка, който обаче не реализира нито една.

На осминафиналите световният номер едно излиза срещу друг левичар – австриецът Юрген Мелцер. Виенчанинът надигра Даниел Химено-Травер от Испания с 6:3, 7:6(2). Рафаел и Юрген са играли три пъти, като Надал не е загубил и сет. За последно те се срещнаха на полуфиналите на Rolan Garros – 6:2, 6:3, 7:6(6).

Федерер се справи с 205-сантиметровият янки Джон Иснър с 6:3, 6:4. И рекордьорът по титли от Големия шлем направи по един пробив в двата сета, за да си осигури успеха след един час игра.

Мъри пък разби участващия с „уайлд кард” китаец Ян Баи с 6:2, 6:2 за час и 20 минути. Шотландецът се изправя срещу Жереми Шарди от Франция в третия кръг в Шанхай.

Анди Родик обаче приключи участие в турнира. Американецът се отказа при 6:3, 2:3 срещу Гийермо Гарсия-Лопес от Испания след 56 минути на корта. Причината е травма в бедрото на Родик. Така Гарсия-Лопес ще играе срещу Томаш Бердих от Чехия, който се справи с Томи Робредо с 6:0, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини