Ураганът Роджър в Шанхай



15-10-2010 00:00 | Станко Димов
Трима тенисисти от Топ 5 на света вече се класираха на полуфиналите на турнира от сериите „АТР 1000” в Шанхай с награден фонд 3,24 милиона долара. Това са вторият в схемата Новак Джокович, третият Роджър Федерер и четвъртият Анди Мъри.

Ноле продължи отличната си серия в Азия и надигра Гийермо Гарсия - Лопес от Испания с 6:2, 6:3. Сърбинът беше изключително убедителен в изявите си на корта и затвори мача след само един час и шест минути игра. Това беше за него четвърти успех от също толкова мача срещу този съперник.

За влизане във финала Джокович ще трябва да преодолее Роджър Федерер. Рекордьорът по титли от Големия шлем просто унищожи петия поставен Робин Сьодерлинг с 6:1, 6:1 за 53 минути.
Като същински тайфун швейцарецът помете съперника. Шведът спечели първия гейм, във втория имаше два шанса за пробив, но не ги реализира и така загуби 11 поредни гейма.

Федерер води с 10-6 срещу Джокович в досегашните им двубои. Но сърбинът спечели последния от тях - полуфинала на US Open, с 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5.

Анди Мъри също беше много убедителен в Китай. Шотландският дългуч разби Жо-Вилфред Цонга от Франция с 6:2, 6:2. Мъри се задържа на корта само 54 минути. Той наниза пет аса и направи по два пробива във всеки сет от общо четири възможности.

На полуфиналите британският тенисист излиза срещу Хуан Монако. Аржентинецът преодоля отстранилия Надал Юрген Мелцер от Австрия след 6:7(8), 7:5, 6:2 за два часа и 50 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини