Диа срещу тенисистка от Беларус в Москва



15-10-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в женския тенис Диа Евтимова узна съперничката си в първия кръг на квалификациите на турнира на WTA в зала в Москва с награден фонд 1 000 000 долара. Хасковлийката започва срещу Екатерина Дзехалевич от Беларус. Цветана Пиронкова започва директно в основната схема в руската столица.

Евтимова е №203 в световната ранглиста, докато нейната съперничка е 237-а. Националката ни не е играла до момента с 24-годишната Дзехалевич. При успех във втория кръг на пресявките Диа ще излезе срещу победителката от мача Нурия Ягостера Вивес (Испания) – Вероника Капшай (Украйна).

За участието си в Москва Евтимова, която има проблеми с дясната ръка, получава една точка за световната ранглиста и 1055 долара от наградния фонд. При победа 23-годишната Диа ще получи осем точки и 1966 долара. Тази година българката е участвала в квалификациите на шест турнира на WTA и дебютира в пресявките на US Open. Тя влезе в основните схеми в Ещорил и Страсбург.

"Ръката ме боли. Доста я навехнах. Играя главно слайс, но това е положението. Ще дам всичко от себе си и дано успея да победя в събота", каза за racketi.com Диа от руската столица.

В същото време се разбра, че още три елитни тенисистки ще пропуснат турнира в Москва. Това са първата до днес в схемата Вера Звонарьова, шампионката от 2009 година Франческа Скиавоне и Кая Канепи. На техните места влизат рускините Вера Душевина и Елена Веснина и №124 в световната ранглиста Катерина Бондаренко от Украйна.

Цветана Пиронкова в момента е 11-а по рейтинг в турнира. Преди четвъртфиналистката от миналото издание са Йелена Янкович, Виктория Азаренка, Анастасия Павлюченкова, Флавия Пенета, Мария Кириленко, Алиса Клейбанова, Мария Мартинес Санчес, Александра Дюлгеру, Петра Квитова и Доминика Цибулкова.

Рекордьорка по титли от състезанието в Москва е Магдалена Малеева. Държавната ни шампионка по тенис е печелила турнира през 1994, 1995 и 2002 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини