Пиронкова проби в Москва



19-10-2010 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова записа победа на старта на тенис турнира в Москва, който е с награден фонд 1 000 000 долара. В залата на Олимпийския комплекс първата ни ракета надигра преминалата през квалификациите 19-годишната руска тенисистка Ксения Первак с 6:1, 3:6, 6:2 за два часа и 15 минути на корта.

Още в първия гейм Цеци трябваше да отразява две точки за пробив на левичарката от Челябинск, която се възползва от слабия втори сервис на съперничката си. В краяна сметка пловдивчанката взе подаването си от 15:40. После пък Пиронкова профука два брейк пойнта и се стигна до 1:1. След нови отразени две заплахи за пробив българката излезе напред. Тутакси Цеци направи брейк, а после го затвърди. Последва нов пробив и при 5:1 първата ни ракета сервираше за сета. Последва безапелационен гейм на нула и частта бе спечелена от нея за 36 минути игра.

Във втория гейм на втория сет руската тийнейджърка се опита отново да пробие, но Цветана осуети и двете възможности и спечели подаването си за 1:1. В седмия гейм българката пропусна да нанесе решителен удар на Первак, като изпусна две възможности за пробив. Веднага след това рускинята направи първия си брейк в мача, за да поведе с 5:3. После Пиронкова стигна до точка за връщане на пробива, не успя, отрази първия сетбол на съперничката, но при втория капитулира.

Решителната част започна инфарктно за полуфиналистката от Wimbledon. 100-тната в световната ранглиста Ксения поведе с 40:0, но пропусна и трите си възможности за ранен пробив. Цеци удари с брейк за 3:1, а после успя и бързо да го затвърди. В осмия гейм Пиронкова проби на нула и затвори мача.

Българката вече си заработи 60 точки за световната ранглиста, където е №33, и 12 786 долара от наградния фонд Следващата й съперница е словачката Доминика Цибулкова. Миньончето от Братислава е 31-а в класацията и е сред най-неудобните съпернички на първата ни ракета. Цибулкова е спечелила и четирите мача помежду им. Цеци отпадна от нея на Олимпиадата в Пекин (2:6, 2:6), а за последно играха в Дубай миналата година. Словачката се наложи със 7:6(5), 6:4. В Москва в първия кръг тя отнесе четвъртата в схемата Анастасия Павлюченкова със 7:6(5), 2:6, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини