Дияс мечтае да си купи лаптоп



21-10-2010 00:00 | Станко Димов
Сензацията Зарина Дияс даде първата си голяма пресконференция, след като победи Йелена Янкович с 6:1, 6:2 и се класира за четвъртфиналите на турнира от Премиум категория в Москва. 268-ата в света тенисистка представя Казахстан и за разлика от повечето от тези, които играят за азиатската страна, наистина е родена в Алмати. Но на петгодишна възраст се мести с цялото си семейство в Прага, където живее и в момента и тренира в клуб „Спарта” при Петер Паул. Оказа се, че в понеделник, 18 октомври, Зарина е навършила 17 години.

„В началото на мача срещу Йелена, бивша номер едно в света, се вълнувах много. Но после си казах, че няма какво да губя, успокоих се и започнах да играя своя тенис – агресивно и с малко грешки. Хареса ми на централния корт и най-вече това, че публиката ме подкрепяше”, сподели Дияс, която в руската столица тръгна от квалификациите и записа вече пет победи.

Запалих се по тениса, след като гледах мач на Мартина Хингис преди 13 години. Сега харесвам много Роджър Федерер и Ким Клайстерс. В понеделник отпразнувахме скромно рождения ми ден, след като бях преодоляла квалификациите. Бяхме на вечеря с моите майк и сестра и треньора. Не получих подаръци, но и не очаквах нищо подобно”, призна тийнейджърката.

За нея 24-те хиляди долара, които е спечелила до момента в Москва са почти равни на заработеното от нея в цялата й кариера. „Няма да се отпускам да харча неразумно. Първо ще финансирам пътуванията до следващите ми два турнира на ITF – в Тайван (100 000 долара) и в Япония (75 000 долара). Все пак мисля вече да си купя с парите и лаптоп”, завърши скромно Зарина Дияс.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини