1000 лева за ракетата на Цеци



21-10-2010 00:00 | Станко Димов
Дама, пожелала анонимност, е броила 1000 лева за тенис ракетата на Цветана Пиронкова, с която игра на полуфинала на Wimbledon. Това стана снощи на откриването на благотворителната изложба „Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца" в семейната галерия „Пиронеса" в Пловдив.

Целта на събитието е средствата от продажба на картините и ракетата на Цеци да се дарят за извършване на ремонтни дейности в първата в България клиника по Детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, както и за закупуването на кувьози. Изложбата продължава още 10 дена, след което ще бъде обявена събраната сума и тя ще бъде връчена на клиниката.

Самата Пиронкова се прибра от Москва днес, след като отпадна в сряда на осминафиналите на турнира от Премиум категория в руската столица. Бащата и треньор на най-силната ни тенисистка Кирил Пиронков е коментирал пред близки, че Доминика Цибулкова е била в страхотна форма, изиграла е невероятен мач и заслужено е победила.

За 33-ата в световната ранглиста Цеци сезонът завърши. Следващият турнир, в който ще участва ще бъде в началото на януари в Австралия – най-вероятно в Сидни. Сега тя планира няколко седмици почивка, след което започва подготовката за 2011 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини