Гришо поставен в Германия



30-10-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров ще бъде поставен на чалънджъра на изкуствена настилка в зала в Екентал, Германия, който е с награден фонд 30 000 евро (плюс гостоприемство). В първия кръг той ще играе срещу сърбина Илия Божоляц, от когото има две загуби.

Гришо според световната ранглиста трябва да бъде четвърти в схемата. В турнира в Бавария няма тенисист от Топ 100. Преди 19-годишният хасковлия са Дъстин Браун от Ямайка, който е №102, словенецът Блаж Кавчич и Стив Дарси от Белгия, който е 112-и в класацията. След това по рейтинг е Димитров, който е на рекордното 114-о място в ранглистата на АТР.

Жребият за основната схема се тегли в събота, а двубоите от нея започват в понеделник. Гришо е вече почти сигурен за директно класиране в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Това би било за българина първо попадане в турнир от Големия шлем по класиране. Той игра на Wimbledon миналата година в схемата, но с „уайлд кард”, защото беше юношески шампион от Лондон.

От юли досега под ръководството на Питър Макнамара Григор Димитров има седем финала и шест титли във фючърси и чалънджъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини