Цеци и Гришо с олимпийски стипендии



04-11-2010 00:00 | Станко Димов
Най-добрите български тенисистки Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще получават стипендии по програмата “олимпийска солидарност”, съобщиха от родната централа.

С помощта на БФТ най-добрите български тенисисти при жените Цветана Пиронкова и при мъжете Григор Димитров ще получават стипендии по програмата “олимпийска солидарност” на Международния олимпийски комитет. Финансовата помощ ще се изразява в ежемесечни стипендии до олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

БФТ кандидатства по програмата пред Българския олимпийски комитет, където с подкрепата на председателя Стефка Костадинова молбите бяха придвижени към МОК. Комисията по олимпийска солидарност е одобрила двамата най-добри български тенисисти, които са с голям шанс да участват в Игрите в Лондон.

Както е известно Цеци направи своя дебют на олимпиадата в Пекин през 2008 година. Тя победи Марта Домаховска на старта, но във втория кръг отстъпи на Доминика Цибулкова. Български тенисист не е участвал на този форум.

Най-големият успех за българския олимпийски тенис е бронзовият медал на Мануела Малеева на единично от игрите в Сеул през 1988 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини