Ана си подари победа за ЧРД



06-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ана Иванович отпразнува 23-ия си рожден ден с класиране на финала на Турнира на шампионите в Бали с награден фонд от 600 хиляди долара.

Белградчанката надделя със 7:5, 6:7(5), 6:2 над 40-годишната Кимико Дате-Крум и ще играе за титлата срещу рускинята Алиса Клейбанова, която победи словашката тенисистка Даниела Хантухова с 6:3, 6:1.

Победата на Иванович не беше лесна и тя трябваше да се бори за всяко разиграване срещу японската ветеранка. Тя не успя да спечели точка в първите два гейма, в които подаваше, а след това спечели само една от открилите се пред нея десет възможности за пробив. Иванович обаче поправи играта си и спаси два сетпойнта при 3:5, след което спечели в четири поредни гейма. При 6:5 във втория сет Иванович пропусна мачбол, а след това загуби в тайбрека.

Два пробива в заключителния дадоха непреодолим аванс за Ана и тя триумфира. "Мачът беше изключително труден и във физически, и в емоционален план. Борбата беше напрегната до последната точка. Не започнах срещата добре, но съм щастлива, че спечелих и успях да съхраня сили. Ще празнувам рождения ден след финала", разказа Ана Иванович.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини