Италия на победа от трета титла



07-11-2010 00:00 | Станко Димов
Отборът на Италия поведе с 2-0 във финала на Fed Cup срещу Съединените щати в Сан Диего, Калифорния. Избраничките на капитана Корадо Барацути се нуждаят от само още една победа днес, за да защитят титлата си и да сложат трета купа във витрината си.

Шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне донесе първия успех. 30-годишната тенисистка от Милано преодоля дебютантката Коко Вандевеге с 6:2, 6:4. Тийнейджърката, която е родом точно от Сан Диего, започна с два аса, но бе пробита още в първия гейм. Франческа повтори упражнението в петия и така само за 34 минути сетът приключи. Във втория италианката поведе с 2:0. 18-годишната Ванденеге успя да изравни за 4:4, но веднага след това допусна нов брейк, след който италианката сервира за мача.

„Бях готова на всичко днес и това я затрудни много. Започнах добре, играх според мен отлично в първия сет. После настъпи леко отпускане, но бързо се взех в ръце и отново заиграх агресивно, с добра защита и начален удар”, коментира мача 30-годишната Франка.

Във втория сингъл за деня Флавия Пенета се наложи над Бетани Матек със 7:6(4), 6:2. Тенисистката от Бриндизи водеше с 5:1 гейма в първия сет, когато американката взе четири поредни игри и изравни. Стигна се до тайбрек, в който резултатът стана 4:4 точки. В този момент Матек направи две непредизвикани грешки и частта отида в полза на Пенета. Във втория американката получи схващане на крака при 2:3 и поиска медицинска помощ. Първата ракета на янките след това не беше равностойна и загуби следващите три гейма, а с това и срещата.

За първия двубой в неделя са предвидени Франческа Скиавоне и Бетани Матек. Ако състоянието на американката не позволява да е в оптимална форма, то на корта ще излезе вероятно Мелани Уден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини