Грозданов с трета победа в Турция



10-11-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в тениса Тихомир Грозданов се класира за осминафиналите на фючърса на клей в Анталия, Турция с награден фонд 10 000 долара. За 23-годишният варненец това беше трета победа в турнира, защото стартира от квалификациите.

Вчера Тото се наложи над шведа Патрик Брюдолф с 6:3, 6:1. Така отказалият се от националния отбор Грозданов продължава напред без загубен сет, след като в пресявките се справи с чисти победи над турчина Юртачан и Одажю от Украйна.

Следващият съперник на българина ще бъде шестият в схемата Аликзандър Уорд от Великобритания. Тихомир не е играл досега срещу 485-ият в света тенисист.

Другият ни тенисист, преодолял квалификациите, Данаил Търпов загуби на старта. Той отстъпи на друг квалификант – Вадим Алексеенко от Украйна с 6:7(4), 3:6.

На двойки Грозданов и Александър Лазов са вече на четвъртфинал. Двамата спечелиха турнира в Анталия миналата седмица в тази дисциплина. Сега българите, които са четвърти в схемата, преодоляха местните Айдън и Озлен с 6:2, 6:3.Следващите им съперници са също турски тенисисти. Това са Акоюн и Голчуклу.

На четвъртфинал са и Търпов и Петър Трендафилов. Там те играят с третите поставени Бйелица (Сърбия) и Брюдолф (Швеция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини