Българи на полуфинал в Анталия



11-11-2010 00:00 | Станко Димов
Българската двойка Тихомир Грозданов/Александър Лазов продължава победната си серия на турнири в Анталия. В поредния фючърс на червени кортове втурския курорт те се класираха на полуфинал. Освен това Грозданов е вече на четвъртфинал на единично.

Дуетът ни е четвърти в схемата и надигра местните Акоюн и Голчуклу с категоричното 6:2, 6:1. Следващите съперници на Тото и Сашо са белгийците са Марко Деркс и Барт Говертс. Те са втори поставени. Точно тях победиха Грозданов и Лазов на финала миналия петък.

За съжаление другата ни двойка отпадна след равностоен двубой. Данаил Търпов и Петър Трендафилов отстъпиха на №3 в схемата Бйелица (Сърбия) и Брюдолф (Швеция) със 7:6(5), 4:6, [7:10].

На сингъл 23-годишният варненец, който тръгна от квалификациите, надигра шестия поставен Аликзандър Уорд от Великобритания със 7:6(3), 6:1. Така втората ракета на България Грозданов си осигури вече две точки за световната ранглиста, където в момента е №559.

Следващият съперник на Тото е бившият номер едно в света при юношите Джани Мина от Франция. 18-годишният тенисист от Гваделупа е 601-и в класацията на АТР.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини