Цвети пак помага благотворително



15-11-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цвети Пиронкова и двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов ще вземат участие в благотворителен коктейл във вторник в пловдивския ресторант „Ретур”. На специален търг ще бъдат разиграни вещи на именити спортни звезди, като дори Карлос Моя е предоставил своя фанелка за каузата.

Целта е да се съберат средства за балканската шампионка по тенис в инвалидни колички Мария Петрова, която преди дни роди син Божидар в болница „Селена”. Един от най-добрите пловдивски гинеколози д-р Георги Крумов, който е вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб „Локомотив”, извади на бял свят бебето и инициира благотворителното събитие, пише topsport.bg.

Това не е първото участие на Цеци в подобни прояви. Както е известно през октомври тя дари своя ракета, с която игра на полуфинала на Wimbledon за благотворителната изложба „Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца" в семейната галерия „Пиронеса" в Пловдив. "Оръдието на труда" на 23-годишната пловдивчанка бе купено от бизнес дама за 1000 лв.

Средствата, събрани в галерия "Пиронеса" бяха дарени за извършване на ремонтни дейности в първата в България клиника по Детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, както и за закупуването на кувьози.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини