Съкращават сезона и в АТР



17-11-2010 00:00 | Станко Димов
Президентът на АТР Адам Хелфант обеща, че ще бъде разработен нов календар на състезанията на тенисистите, който да влезе в сила от 2012 година. Подробностите ще бъдат съобщени следващата седмица, след срещата на шефа с водещите играчи в Лондон.

„Имаме стриктно разработен план за съкращаване на сезона с две седмици. Освен това съществува теоретическа възможност дори за орязване с три седмици на календара, но не мисля, че ще се спрем на този вариант. Надявам се да постигнем консенсус с тенисистите и да вземем решение, което да удовлетвори и двете страни”, заяви Хелфант, цитиран от Go Tennis.

Президентът на АТР заяви, че се обсъждат и други промени, които да облекчат професионалните тенисисти. „Разглеждаме вариант заключителния турнир на най-добрите да бъде веднага след състезанието в „Берси”, а не да има седмица пауза. Освен това самите турнири могат да се вместват в по-малко дни. Има и други варианти, някои от които ни подсказаха самите играчи”, добави Адам Хелфант.

Както е известно сезонът при дамите беше съкратен и календарът на WTA приключи с „мастърса” в Доха в началото на ноември. За намаляване на сезона призовават елитни тенисисти като Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини