Сьодерлинг се чувства добре като фаворит



20-11-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртият в световната ранглиста Робин Сьодерлинг заяви, че се чувства великолепно като един от фаворитите в турнира на осемте най-силни тенисисти, който започва в неделя в Лондон. Имено шведът и местният любимец Анди Мъри откриват „Мастърса” с двубой помежду си в зала „О2” от 16 часа българско време. Срещата е от група „Б” на състезанието.

„Виждам как се подобрява моята игра и резултатите идват. Много ми харесва да съм сред водещите тенисисти на АТР. Заради това работих усърдно толкова дълго време. Позицията на лидер увеличава напрежението върху тебе, но и това и допада. Изиграх много срещи, в които се смятам за фаворит и се научих да не обръщам внимание на очакванията на другите. По принцип играя отлично в зала, защото в Швеция съм израснал на закрити кортове”, заяви самоуверено Сьодерлинг.

Във втората среща в неделя на корта ще се появят водачът в група „Б” Роджър Федерер и Давид Ферер в повторение на финала в турнира от 2007 година. Според швейцареца, който има четири титли от „Мастърса” силите са много изравнени и в неговата група наистина Мъри изглежда най-опасен, но и другите играчи са в отлична форма.

„Разбира се, Роджър и Рафа се явяват фаворити в турнира. Но останалите сме на едно ниво. За мен турнирът е важн и е отличен шанс да направя нещо голямо в моята кариера”, коментира испанецът Ферер.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини