Мъри тръгна с успех в Лондон



21-11-2010 00:00 | Станко Димов
Британецът Анди Мъри спечели в първата среща от заключителния турнир на осемте най-добри тенисисти. Той се провежда в лондонската зала „О2”. В двубой от група „Б” шотландецът надигра напълно изместилия го от четвъртото място в света в понеделник Робин Сьодерлинг от Швеция с 6:2, 6:4 след един час и 20 минути игра.

В третия гейм Мъри поведе с 40:0 и реализира първия пробив в двубоя при третата си възможност, за да поведе с 2:1. Шотландецът повтори упражнението за 5:2 и след това сервираше за сета. При втората си възможност Анди успя да затвори частта след 26 минути игра. Сьодерлинг беше неузнаваем и направи 12 непредизвикани грешки. Сервисът на шведа също не беше на ниво, докато Мъри наниза 5 аса (общо 10 в мача) и постигна 72 процента вкаран първи начален удар.

Във втората част всеки вземаше подаването си. Скандинавецът стигна до първата си точка за пробив в шестия гейм, но Мъри я неутрализира с ас. В следващия британската надежда поведе с 40:0 и постигна брейк, за да дръпне с 4:3, след като при втората възможност Сьодерлинг направи двойна грешка. При 5:4 Анди застана на линията за начален удар с идеята да спечели мача. Набърза ръка стигна до три шанса да го направи. При втория ретурът на шведа излезе в аут и всичко свърши.

Така Мъри си осигури вече 240 000 долара от наградния фонд – 120 000 за победата в неделя и още толкова за участие в „Мастърса”. Освен това шотландецът взема и 200 точки за ранглистата.

В другия мач от група „Б” късно тази вечер излизат четирикратният шампион в турнира Роджър Федерер и Давид Ферер.

В понеделник стартират и двубоите от група „А”. В 16 часа българско време победителят от „Мастърс” през 2008 година Новак Джокович играе с Томаш Бердих, а от 22 часа е мачът на световния номер едно Рафаел Надал с Анди Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини