Удължиха почивката на тенисистите



22-11-2010 00:00 | Станко Димов
Президентът на АТР Адам Хелфант спази обещанието си, дадено преди дни, и съкращаването на сезона на професионалните тенисисти е вече факт. Те ще имат седем седмици почивка от началото на ноември 2012 година.

Въпреки съкращаването на активния сезон с две седмици броят на турнирите няма да бъде намален. Решението е било одобрено от Борда на директорите на ATP, които се събраха в Лондон и дискутираха въпроса непосредствено преди началото на последния за този сезон "Мастърс" турнир в зала "О2 ".

"Календарът през 2012 и този през 2013 година ще бъде с пауза от седем седмици, което значи, че тенисистите ще имат две допълнително седмици за почивка, заяви президентът на ATP Адам Хелфант. - Щастлив съм да кажа, че Бордът на директорите взе единодушно това решение и е на мнение, че състезателите имат нужда от по-дълга почивка. Радостно е, че стигането до консенсус по въпроса не отне много време".

От 2012 година сезонът ще завършва с "Мастърса", който ще бъде през първата седмица на ноември, непосредствено след турнира от сериите "АТР 1000" в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини