Надал направи обрат срещу Родик



23-11-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал тръгна със изстрадана победа в група „А” на заключителния турнир на осемте най-добри тенисисти в Лондон. Рафа губеше със сет и пробив във втория, но успя да направи пълен обрат срещу Анди Родик и да надделее с 3:6, 7:6(5), 6:4 в пълната зала „О2” след два часа и половина борба.

Американецът започна вихрено мача и поведе с 3:0 гейма след пробив във втория. Родик печелеше убедително подавенето си и затвори частта в своя полза след 49 минути игра. Така испанският левичар удължи негативния си рекорд от „Мастърс” на седем поредни загубени сета.

Във втория Анди продължи да играе със самочувствие и да ниже асове (17 в мача), докато облеченият в абсурдна комбинация Рафа не изглеждаше във върхова форма. Родик проби за 2:1 и всичко изглеждаше наред за него. Но Надал се стресна на мига, върна пробива и доведе нещата до тайбрек. В него възвърналият хъса си ибериец направи ранен минипробив и го удържа до край.

В решителната част развръзката беше в петия гейм. В него световният номер едно се възползва от слабо воле на Родик и изпрати топката неспасяемо по диагонала, за да пробие за 3:2. До края съпругът на Бруклин Декър не намери отговор и Рафаел триумфира.

„Започнах мача нервно, нямах ритъм. Анди е много агресивен тенисисист и ми беше тежко. Той може да разиграва и от крайната линия, и да излиза успешно на мрежата, така че ми беше трудно да го преодолея. Атмосферата в залата беше фантастична. Много съм щастлив от победата!”, заяви Надал след успеха си. На трибуните освен неизвестно в какво качество поканения Диего Марадона можеше да се види и певицата Кайли Миноуг.

Във вторник четирикратният шампион от „Мастърсите” Роджър Федерер се среща с Анди Мъри в може би най-интересният двубой в предварителните групи. Мачът е от 16 часа наше време. В късната среща н група „Б” излизат Робин Сьодерлинг и Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини