Федерер пак наказа Мъри в Лондон



23-11-2010 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер записа втори успех в група „Б” на заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти, който се провежда в Лондон. Рекорьорът по титли от Големия шлем надигра по категоричен начин петия в света Анди Мъри с 6:4, 6:2 след един час и 17 минути игра в зала „О2”.

Миналата година двамата бяха отнова в една предварителна група в състезанието и швейцарецът пак надделя – тогава с 3:6, 6:3, 6:1.

Водачът в групата и втори в ранглистата Роджър нанесе пръв удар в третия гейм. Той постигна пробив на нула, поведе с 2:1 и смълча 17-те хиляди зрители в залата. Веднага след това бащата на близначки го затвърди, отново без да загуби нито една точка. Стигна се до 5:4 и Федерер застана на линията за начален удар. Мъри поведе с 30:0, но за повече нямаше сили и след четири поредни точки швейцарският ас затвори сета за 36 минути.

Началото на втората част предложи най-дългия гейм. След повече от половин дузина равенства, Фед Екс реализира третата си точка за пробив, след като хвана изключително остър ъгъл при своя диагонален удар. Последва затвърждаване за 2:0 с бърз сервис гейм на нула. В третия шотландецът поведе с 30:0, но допусна пълен обрат. Роджър направи втори пробив, след блестящ ретур на линията при втори сервис. При 0:4 отчаянието обзе Мъри. Все пак той намери сили да отрази нови две възможности за пробив и да спечели първия си гейм за 1:4. При 5:2 Федерер сервираше за спечелване на мача. Той стигна до 40:30 и успя да затвори двубоя, след като форхенд на британския номер едно спря в мрежата.

Швейцарецът не допусна точка за пробив във втори пореден мач от „Мастърса” и намали пасива от двубоите срещу Анди Мъри на 6-8 победи. На теория той се нуждае от само един сет срещу Робин Сьодерлинг, за да достигне до полуфиналите. Роджър вече си осигури 360 000 долара от наградния фонд на турнира.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини