Ана: Ремонтът на шампионката



24-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в дамския тенис Ана Иванович се появи на корицата на декемврийския брой на списание Australian Tennis Magazine. Обширната статия за сръбкинята е озаглавена „Ремонтиране на шампионката”. В нея самата Ана разказва за своите възходи и пропадания.

„Най-неприятният момент за мен беше загубата от Катерина Бондаренко в първия кръг на US Open през 2009 година. В тази среща имах мачпойнт, който не успях да реализирам. Преди това нямах проблем със завършването на такива точки. Подтиснах се и дълго време това поражение ми тежеше. Когато станах номер едно в света, аз помислих, че трябва да продължа да се развивам и усъвършенствам. Започнах да променям техниката и тренировъчния режим. Мобе би не съм била права, но виждах, че много неща в моята игра можат да бъдат подобрени. Като волетата и сервиса. Промените не ми донесоха полза, а наруших нормалния си ритъм. Оттам последваха контузии. Започнах да губя мачове, за които бях сигурна, че ще спечеля без проблеми. Беше ми много тежко”, спомня си Ана (виж и поръчай ракетата й ).

Иванович споделя още, че не се е отчаяла напълно в периода на пропадане, защото нейният екип я еподкрепял безрезервно. „Знам, че след два невзрачни сезона мнозина се съмняваха, че мога да се върна в тенис елита. Аз също изпитвах съмнения, защото вярата в собствените сили трябва да се подкрепя с добри резултати на корта. Все още търся своята игра. Това е дълъг процес и ми е необходима стабилност. Иначе ми се иска веднага да спечеля няколко турнира и да се върна в първата десетка, но реалностите са други. Осъзнах, че за всичко трябва време и търпение. Сега съм уверена във физическата ми форма и че си възвръщам предишния агресивен стил на игра. Може да се каже, че пораснах и вече съм оформена тенисистка”, завърши шампионката от Roland Garros през 2008 и финалистка в още два турнира от Големия шлем – Париж 2007 и Australian Open 2008 година.

Списанието допълва, че 23-годишната белградчанка е спечелила 10 от последните си 11 мача и е извоювала две титли – в Линц и Бали, след двугодишна суша. Това, според автора Бари Ууд, било сигурен знак, че е направен ремонт на шампионката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини