Серина пропуска и Australian Open



25-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Серина Уилямс няма да защитава титлата си от Australian Open през януари. Това обява американската тенисистка пред медиите днес.

„Като продължение на рехабилитацията на моето стъпало след втората операция трябва да съобщя с голямо съжаление, че няма да мога да участвам в Откритото първенство на Австралия през 2011 година. Оказа се, че съм избързала със започването ми на тренировки и това ми донесе нови неприятности и хирургическа намеса”, разясни Уилямс.

Тя продължава, че е имала огромно желание да играе в първия за годината турнир от Големия шлем, но лекарите категорично са й забранили. Серина обеща на феновете си по света, че ще се върне на корта възможно най-бързо. Очевидно обаче това трудно ще стане преди март 2011 година.

Директорът на Australian Open Крейг Тили пък каза, че по-малката сестра Уилямс му се е обадила да го уведоми за решението си и е била наистина много разстроена, че няма да може да защитава титлата си в Мелбърн.

Серина не е играла в официален турнир от 3 юли, когато спечели 13-ата си титла от Шлема в Лондон. 29-годишната американка бе оперирана в следата на юли в Лос Анджелис, след като наряза крака си на стъкло по време на вечеря в ресторант в Мюнхен. Оттогава тя не може да се възстанови, а травмата й се усложни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини