Анди Мъри продължава, чака Рафа



26-11-2010 00:00 | Станко Димов
Британската надежда за големи успехи в тениса Анди Мъри се класира убедително на полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите в Лондон ATP World Tour Finals. 23-годишният шотландец надигра Давид Ферер с 6:2, 6:2 за един час и девет минути игра и зае второто място в група „Б” след Роджър Федерер.

Мъри загуби първите два гейма срещу испанеца, срещу когото имаше преди това три загуби от четири мача. Но от този момент до края Анди беше пълновластен господар на корта в препълнената зала „О2” Миналата година той не можа да стигне полуфиналите след въртележка и един гейм по-лошо съотношение от Дел Потро.

Най-вероятно Мъри ще се изправи в следващата фаза в събота срещу световния номер едно Рафаел Надал. Испанският левичар има до момента две победи и се нуждае от сет срещу Томаш Бердих, за да се класира на първото място в група „А”.

„Очевидно Рафа е най-добрият тенисист в света. Гледах мачовете му тук. Смятам че той играе невероятно добре. Засега не успявам да бия големите във важните мачове. Ясно е, че ще играя на полуфинал с играч от световна класа. Знам че ще бъде дяволски трудно да спечеля, защото те правят малко грешки. Ще се опитам да победя, но не съм сигурен колко шансове ще имам да го направя”, заяви скептично Анди. Той спечели последния си мач с Надал на турнира в Торонто.

В петък Надал излиза срещу Бердих от 16 часа. Късният двубой от група а е между Новак Джокович и Анди Родик. В момента Рафа води с две победи, Ноле и Томаш имат по една (2-2 сета съотношение), а американецът е с две загуби (1-4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини