Джокович срещу Федерер



27-11-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер три Новак Джокович последен си осигури място на полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите тенисисти ATP World Tour Finals, който се провежда в Лондон. Сърбинът разгроми Анди Родик с 6:2, 6:3 за малко повече от час игра в последен двубой от група „А” пред 17 000 зрители в зала „О2” и зае второто място след Рафаел Надал. Днес Ноле се изправя срещу Роджър Федерер в спор за място на финала.

Белградчанинът не пропусна да направи шоу и се появи под светлините на прожекторите с пиратска превръзка на дясното око. Както е известно Джокович имаше проблеми с това око по време на мача срещу Рафа.

В първия гейм Родик стигна до точка за пробив, не успя да я реализира и повече не получи такава възможност. Ноле доминираше в целия двубой. На практика на него му стигаше и сет, за да се класира, докато американецът се нуждаеше от чиста победа, за да продължи.

„Разбира се,че беше много важно за мен да спечеля всеки мач тук. Мисля че го показах и на корта. Така че съм още в турнира и наистина искам да извървя пътя до самия край. А след това, ще мисля единствено за финала за Davis Cup”, заяви шампионът от „мастърса”през 2008 година Новак Джокович.

В 16 часа българско време днес излизат в първи полуфинален двубой Рафаел Надал и Анди Мъри. Левичарят от Манакор води с 8-4 победи, но деснякът от Дъмблейн спечели последния ми сблъсък на полуфинала в Торонто с 6:3, 6:4. Само през 2010 година балансът е 2-1 за Мъри, който се наложи и в Австралия след отказване на Рафа, но загуби полуфинала на Wimbledon.

От 22 часа играят Роджър Федерер и Джокович. Швейцарецът води с 12-6. Само тази година балансът му е 3-1, но загуби полуфинала на US Open от сърбина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини