Сърбия взема мерки, да не се повтори Генуа



30-11-2010 00:00 | Станко Димов
Органите на реда в Сърбия вземат всички мерки, за да осигурят сигурността по време на финала за Davis Cup от петък до неделя в Белград, в който домакините посрещат отбора на Франция.

За да не се повторят безредиците и изстъпленията от стадиона в Генуа на ултраси, които доведоха до служебна загуба на футболните национали, до зала „Београдска Арена” ще бъдат допускани само проверени зрители. За тази цел в продажба са били пуснати едва 5000 билета при три пъти по-голям капацитет на съоръжението. Те свършили за една сутрин.

Останалите пропуски са били разпределени от местната тенис федерация, което било гаранция, че хулиганите нямало да се сдобият с тях. Освен това ще има засилено полицейско присъствие около и във залата.

Първата ракета на домакините Новак Джокович даде тон в психологическата война срещу французите по оригинален начин. Той закачи гигантски транспарант на блока, в който е неговото заведение в Белград (на снимката). „Шампиони, Сърбия ви обича!” пише на лозунга, около който са изобразени самият Ноле, Янко Типсаревич, Виктор Троицки и Ненад Зимонич на фона на трикольора на страната.

Освен това тенисистите от отбора на капитана Богдан Обрадович обещаха, че ще се острижат нула номер, ако спечелят купата при първото си участие на финал.

Тенисистите на капитана Ги Форже от понеделник са в Сърбия и тренират. Той заяви, че очаква велик финален двубой, но не се притеснява от съперниците. „Знаем силата на Джокович и останалите. Също така знаем колко е трудно да играеш далече от дома и при очакваната атмосфера в залата. Но сме готови. Очаква ни тежък мач във физическо и психологическо отношение. Моите играчи го чакат с нетърпения!”, каза Форже пред Reuters.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини