Типсаревич и Монфис откриват финала



02-12-2010 00:00 | Станко Димов
Беше изтеглен жребият за финалния двубой на Davis Cup между отборите на Сърбия и Франция, който ще се проведе в Белград.

В първата среща в петък от 15 часа българско време се изправят един срещу друг Янко Типсаревич и Гаел Монфис. Сблъсъкът е в зала „Београдска Арена”, която е с капацитет 16 200 места.

Двамата тенисисти са играли четири пъти до момента, като са си разменили по две победи. Първата ракета на „мускетарите” и №12 в света Монфис спечели последния сблъсък срещу 49-ият в ранглистата Янко. Той беше на US Open през септември и завърши 7:6(4), 6:7(4), 6:2, 6:4 за французина.

Вторят мач в петък ще противопоставя Новак Джокович на Жил Симон. В крайна сметка капитанът на гостите Ги Форже предпочете да пусне Симон вместо намиращия се в отлична форма Микаел Льодра. Третият в света Ноле води с 5-1 успеха срещу утрешния си съперник. За последно го победи тази есен в Китай с 6:3, 6:2.

В събота е срещата на двойки. За нея капитанът Богдан Обрадович е заявил Виктор Троицки и Ненад Зимонич. Френският дует е Арно Клеман и Микаел Льодра. В неделя са разменените сингли. По предварителен план това са Джокович – Монфис и Типсаревич – Симон. Както е известно капитаните могат да правят промяна в заявкатка до един час преди началото на мача.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини