Откраднаха купите на Сампрас



08-12-2010 00:00 | Станко Димов
Големият американски тенисист Пийт Сампрас остана без голяма част от своите купи и награди. Крадци са проникнали в дома на бившият номер едно в света и носител на 14 титли от Големия шлем, съобщава вестник Los Angeles Times.

„Слава богу 13 от 14-те купи от Шлема ми останаха. Откраднат е първият ми трофей от Australian Open и всички остани мои купи. За щастие част от отличията от Големия шлем съхранявам в Портланд, други са в къщи, в Лос Анджелис”, разкри щетите Сампрас.

Трябва да припомним, че американецът с гръцки корени е спечелил 64 турнира. Освен това има плакети и награди от още 24 финала. Откраднати са били паметните купи, които се връчват на отделните състезатели след успех в Davis Cup. Изчезнали са и наградите за №1 от АТР.

„Правихме ремонт у дома, така че трофеите бяха преместени в отделно помещение. Аз не разбрах веднага какво се е случило – навсякъде имам камери. Бях в абсолютен шок, когато открих кражбата. Полицията няма подозрения за момента. От там ме посъветваха да дам изявлинео по този неприятен случай, за да се получи някаква допълнителна информация. Аз не съм човек, който се любува всеки ден на отличията си. Но ми се искаше моите деца да ги видят, като пораснат достатъчно. Те не успяха да ме видят на корта. Все едно съм загубил историята на целия ми тенис живот”, каза с горчивина Пийт Сампрас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини