Трима англичани на полуфиналите



09-12-2010 00:00 | Станко Димов
Трима от четиримата полуфиналисти на световното първенство по скуош за мъже са англичани. Шампионатът се провежда в Ал Хобар, Саудитска Арабия, и е с рекордния за този спорт награден фонд от 327 500 долара. До момента нито един играч от Англия не е печелил най-ценния трофей.

Водачът в схемата Ник Матю (на снимката) не даде никакви шансове на френския ветеран Тиери Линку и се наложи с 11:3, 11:5, 11:2 след само 38 минути игра. 30-годишният състезател от Шефилд се изправя в следващата фаза срещу защитаващия титлата си Амър Шабана от Египет.

Африканецът игра малко повече от два гейма. Той се наложи над бившия номер едно в световната ранглиста Грегори Готие от Франция с 6:11, 13:11, 4:0 и отказване на съперника. Готие получи контузия в крака и не можа да доиграе четвъртфиналния двубой. 28-годишният Грег получи травма и в предишния кръгполучи травма и в предишния кръг , но тогава успя да продължи.

Другият полуфинал е изцяло английски и е между Джеймс Уилстроп и Питър Баркър. Уилстроп беше категоричен срещу младия египтянин Мохамед ел Шорбаджи и се наложи с 11:9, 11:8, 11:8. Играчът от Лийдс контролираше развитието на срещата от самото начало и не даде шанс на съперника да поведе нито веднъж.

Левичарят Баркър пък също не спечели три гейма, но се класира. Англичанинът игра срещу Карим Дарвиш от Египет и всичко приключи при 7:11, 11:6, 7:6 заради контузия в крака на арабския скуошист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини