Возняцки започва сезона в Тайланд



09-12-2010 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в женския тенис Каролине Возняцки обяви на официалния си сайт своята програма за първото полугодие на 2011 година.

За датчанката от полски произход сезонът започва още на 1 януари в Тайланд. Там 20-годишната блондинка от Одензе ще играе демонстративна среща с Ким Клайстерс от Белгия. След това Каро ще вземе участие в още един шоу турнир в Азия – в Хонконг от 5 януари.

Първото официално състезание за Возняцки ще бъде в Сидни от 9 януари. Следва естествено Откритото първенство на Австралия, където ще бъде водачка в схемата.

Скандинавката ще участва и с отбора на Дания за Fed Cup. Тя има реалния шанс да играе срещу България на турнира от първа група на Евро-африканската зона в Ейлат, Израел, който започва на 31 януари.

След участия в Дубай, Доха, Индиън Уелс и Маями, Каролине ще открие сезона и в Европа. Това ще стане на червени кортове в Щутгарт, на състезанието от 18 до 24 април. Преди Roland Garros 23 май – 5 юни) тя ще участва още в Мадрид, Рим и Брюксел.

Интересно е да се отбележи, че Возняцки ще се появи на Wimbledon (20 юни – 3 юли) без да е играла преди това на нито един турнир на трева. След Париж тя ще участва само в Копенхаген в зала, където тази година взе титлата, преди да отлети за Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини