Приеха Навратилова в болница



10-12-2010 00:00 | Станко Димов
Великата Мартина Навратилова е била приета в петък в болница в столицата на Кения Найроби. Носителката на рекордните в историята на тениса общо 167 титли претърпя неуспех в опита си да изкачи най-високия връх на Африка Килиманджаро (5895 м) като част от експедиция, след като се почувствала зле.

54-годишната жива легенда е била обезводнена. А диагнозата, заради която е била хоспитализирана е „височинен оток на белите дробове”, което е професионално заболяване на алпинистите, уточнява агенция АР. Според лекарите в Найроби, вече върнала се на морското равнище, Навратилова бързо ще се възстанови и ще оздравее и не би трябвало да има никакви проблеми за в бъдеще.

Родената в Прага американска гражданка, която се бори от рак на гърдата, предприе изкачването, за да събере средства за благотворителната фондация Laureus Sport For Good Foundation, помагаща на децата да се приобщят към спорта.

„Много съм разочарова, че не успях да завърша това увлекателно пътешествие. Дълго време планирах тази експедиция, готвих се упорито. Това не биваше да се случва”, пише Мартина Навратилова в официалното си изявление.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини