Иванишевич се завръща в ATP Tour



12-12-2010 00:00 | Станко Димов
Достигалият до номер две в световната ранглиста Горан Иванищевич обяви, че възнамерява да се завърне в турнирите на АТР. Левичарят от Сплит в момента е на 39 години и спря с професионалния тенис преди пет сезона.

Шампионът от Wimbledon през 2001 година иска да играе на двойки на турнира в Загреб, заедно със своето протеже Марин Чилич. Именно Горан даде тласък на кариерата на Мръня, като го изпрати да тренира при своя бивш наставник Боб Брет в Сан Ремо. През тази година хърватинът дори игра ролята на треньор на своя сънародник в няколко турнира. Снажният Иванишевич има общо 22 титли на единично, но и девет на двойки. Освен това е участвал в два финала на Roland Garros при дуетите.

Състезанието в Загреб е в зала и започва веднага след Откритото първенство на Австралия – на 1 февруари 2011 година. Турнирът е с награден фонд 500 000 евро. Този сезон точно Чилич спечели титлата на единично. Засега ветеранът не е обявил ще участва ли и на други състезания под егидата на АТР.

При Иванишевич явно апетитът идва с яденето. На 5 декември той спечели големия ветерански турнир в Лондон и отбеляза, че се чувства в страхотна форма. Освен това може би хърватинът е вдъхновен и от завръщането на друг славен левичар – Томас Мустер, който се появи пак в професионалната верига на 43 години.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини