Навратилова изписана от болницата



13-12-2010 00:00 | Станко Димов
Голямата Мартина Навратилова беше изписана в понеделник от болницата в кенийската столица Найроби. Както вече писахме носителката на рекордните в тениса 167 титли бе приета миналата седмица с диагноза „височинен оток на белите дробове”.

54-годишната Мартина беше принудена да прекрати изкачването си на планината Килиманджаро. Крайната цел на експедицията от 27 човека беше достигането на най-високия връх в Африка Ухуру (5895 м).

„Наистина се чувствам много по-добре и се радвам, че си отивам вкъщи. Искам да благодаря на всички в болницата в Найроби за професионалната им работа и затова, че се отнасяха с такива грижи към ме. Отношението на целия персонал през тези три дни беше просто превъзходно. Трогната съм и от много съобщения, които получих и които ми желаеха бързо оздравяване. Щастлива съм и от новината, че цялата наша експедиция се е завърнала успешно”, коментира Навратилова.

Групата не родената в Прага легенда имаше за цел да събере пари за благотворителната фондация Laureus Sport For Good Foundation. Експедицията стартира на 6 декември. 18 човека от нея изкачиха върха на 11 декември. Сред тях беше олимпийската вицешампионка при смесените двойки на бадминтон от Атина 2004 Гейл Емс от Англия и германският колоездач и участник в паралоимпиади Михаел Тойбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини