Надал: Проверките за допинг са прекалени



17-12-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал даде интервю за испанската радиостанция Onda Cero. В него той разказа как е видял сезона, кога за последно е бил подложен на проверка за допинг и каква трябва да подобрява в играта си.

„През изминалия сезон имаше много добри тенисисти. Ако трябва обаче да говоря за разочарования, за мен най-голямото беше Марин Чилич. Освен това смятах, че Дел Потро ще продължи да се развива, както и Ернестс Гулбис, но за съжаление травмите им попречиха. Но с дължината на нашия сезон контузиите са просто неизбежни. Слава богу, че АТР се вслуша в нашия глас и ще го посъкрати от 2012 година”, коментира левичарят от Манакор.

Рафа заяви, че вярва в невинността на своя сънародник – колоездача Алберто Контадор, и той скоро ще бъде оправдан по обвиненията за употребата на забранени стимуланти. Той винаги преживявал много, когато испански спортист бивал замесен в подобно нещо.

„Допингченгетата ме преследват непрестанно. Това направо прилича на вмешателство в личния живот. За пример ще дам една случка в Париж. Предстоеше ми мач с Цонга в „Берси”, а проверяващите започнаха да чукат по вратата ми в 7 часа сутринта. Това е направо нахалство! Може би трябваше и да им покажа кой лежи в леглото с мен?”, каза язвително Надал.

Тенис звездата смята, че трябва да подобри своят начален удар, бекхенда и придвижването си по корта. Рафа се стремял непрестанно да се усъвършенства и смятал да играе до когато позволяват неговото тяло и глава.

„По мое мнение най-добрият сервис в АТР притежава Иво Карлович. Най-стабилен форхенд има Роджър Федерер, а на твърди кортове е много добър Давид Налбандян, когато е здрав на 100%. Най-добре подготвен, хм, не знам, ще кажа, че аз съм един от най-добрите във физическо отношение. Също при психологическата устойчивост съм на мнение, че ние с Роджър сме водещи. Това го потвърждава и статистиката ми с другите тенисисти и бройките на победите ми за сезона. Не се смятам за най-добър във всичко, но ако успея да подобря по малко всички елементи, може би ще се получи идеално балансирана игра от моя страна”, завърши Рафаел Надал.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини