Шарапова смени марката ракети



19-12-2010 00:00 | Станко Димов
След над десетгодишно сътрудничество Мария Шарапова и производителят на ракети Prince се разделят. Бившата номер едно беше последното голямо име при дамите, което рекламираше стоката на американската компания.

Точно с такива „оръжия” Маша спечели трите си титли от Големия шлем – Wimbledon през 2004 г. , US Open през 2006-а и Australian Open през 2008 година.

„Напълно съм удовлетворена от сътрудничеството ни с Prince и затова то продължи толкова дълго. С техните ракети записах много победи и достигнах до номер едно в света”, заяви самата Шарапова, цитирана от сайта tennis.com.

Най-богатата спортистка в света прибираше по 2,5 милиона долара годишно от контракта си с производителя. Според договора Prince и през 2011 година ще има правото да продава своя продукция с името на 23-годишната Маша.

Рускинята, която на скоро се сгоди, не е обявила с каква марка ракета ще играе през новия сезон. От щаба й отрекоха да са водили преговори с Head. Най-близо до подписа на превръщащата всичко, до което се докосне в злато рускиня, се говори, че е Yonex. Японският гигант не разполага с тенисистка в Топ 10 след оттеглянето на Елена Дементиева. Руският пазар е важен за компанията, която наскоро за малко изпусна подписа на Николай Давиденко, който също напусна Prince, но отиде при Dunlop.

С ракети на Yonex играят рускините Мария Кириленко, Алиса Клейбанова и Анна Курникова, както и завърналата се в Топ 20 сръбкиня Ана Иванович. При мъжете най-известните имена в световен мащаб са на Лейтън Хюит, Давид Налбандян, Хуан Монако Ричард Беранкис и Миша Зверев.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини