Роджър срещу Рафа – І част



21-12-2010 00:00 | Станко Димов
Тази вечер от 21,30 часа българско време ще се състои първият от двата демонстративни двубоя между колосите в съвременния тенис Роджър Федерер и Рафаел Надал. Мачът е в Цюрих, в зала „Халенщадион”, и ще бъде предаван пряко по Евроспорт.

Всички приходи от The Match for Africa в Швейцария отиват във фондацията на Федерер и оттам ще бъдат финансирани образователни и здравни проекти в страни като Танзания, Етиопия, Зимбабве, Южна Африка и други. В сряда пък Рафа приема Роджър в „Каха Магика” в Мадрид за втората част от шоуто. Приходите от Испания отиват във фондацията на световния номер едно.

Зрителите участват в благотворителната кампания не само със закупуването на билетите за тенис представленията. Федерер откри телефонен аукцион за негови ракети с автограф. Всеки обадил се за търга на номер 0901 311 411 плаща за разговора 2,50 швейцарски франка, от които два отиват за фондацията. След жребий ще бъдат определени щастливците, които ще получат ракети или други награди.

Надал води с 14-8 победи в преките сблъсъци. Но Федерер спечели последната им среща през ноември. На финал на заключителния турнир на най-добрите осем в АТР Роджър се наложи с 6:3, 3:6, 6:1.

Срещата ще можете да наблюдавате на един от посочените линкове тук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини